Ένα χωριό-όαση σκηνικό μέσα στην έρημο.

Γεια σας από την συνεφιασμένη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα θα σας γράψω για ένα χωριό-όαση σκηνικό μέσα στην έρημο και θα σας δείξω και φωτογραφίες.

Μοιάζει με μια εντυπωσιακή οφθαλμαπάτη, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο λόγος για τη Huacachina, ένα χωριό με λιγότερο από 100 κατοίκους στην άγονη έρημο Ατακάμα νοτιοδυτικά του Περού. Πρόκειται για ένα χωριό-αξιοθέατο που αποτελεί μια μικρή όαση, χτισμένο γύρω από μια φυσική λίμνη.

Έχει καταφέρει να δημιουργηθεί σε ένα από τα πιο ξηρά μέρη του πλανήτη και είναι αδιαμφισβήτητα πολύ εντυπωσιακό. Ένας τοπικός θρύλος αναφέρει ότι η λίμνη στη μέση της ερήμου δημιουργήθηκε όταν ένας νεαρός κυνήγησε μια πριγκίπισσα που έκανε εκεί το λουτρό της. Τότε τα νερά έπεσαν στο χώμα και σχηματίστηκε η λίμνη.

Όποιος βρεθεί εκεί θα δει το χωριό να ξεπροβάλλει σαν μια έκπληξη, γεμάτη πράσινο και φοίνικες. Αυτό το σκηνικό, βέβαια, οφείλεται στα νερά της λίμνης που είναι υπεύθυνα να διατηρούνται τα φυτά. Ολόκληρη η γύρω περιοχή είναι γεμάτη αμμόλοφους, κάνοντας την Huacachina να ξεχωρίζει και να μοιάζει εξωπραγματική. Αν και αρχικά τη μυστική όαση γνώριζαν μόνο οι κάτοικοι στην περιοχή, με τα χρόνια το χωριό άρχιζε να γίνεται ακόμη πιο γνωστό και να προσελκύει τουρίστες.

Το νερό και η λάσπη στην περιοχή υποτίθεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και έτσι πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν μπάνιο συχνά στα νερά σε μια προσπάθεια να θεραπεύσουν ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, οι ρευματισμοί, το άσθμα και η βρογχίτιδα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, παρουσιάστηκε μείωση των νερών και έγιναν προσπάθειες να διατηρηθεί η όαση ως ένας ευχάριστος προορισμός. Επιπλέον πριν από λίγους μήνες δημιουργήθηκε και ένα σύστημα για την απολύμανση των νερών της λίμνης.Αυτό ήταν και για σήμερα.

Μην ξεχνάτε να γίνετε μέλοι στην ομάδα μου Lovellen94 στο Facebook.


Ακολουθήστε με στο twitter στην σελίδα μου Lovellen94.

Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και Like στα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.

Τα λέμε ξανά αύριο. Μέχρι τότε φιλάκια. 💋💋💋

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

17 Αποτυχημένα μακιγιάζ που προκαλούν γέλια!

8 Εικόνες που αποδεικνύουν πως η βλακεία δεν έχει όρια!