Αμερικάνος νικητής... αλα ελληνικά.

Γεια σας...

Σήμερα θα σας γράψω για τον νικητή, σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας, που γίνετε κάθε χρόνο στην Αμερική.

Και γιατί θα σας γράψω γι' αυτό;;;

Γιατί ο Αμερικανός συλλάβισε σωστά ελληνική λέξη και κέρδισε 40.000 δολάρια!

Ποια είναι η τυχερή λέξη...Το ποσό των 40.000 δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειάς του κατάφερε να προσθέσει ένας 14χρονος Αμερικανός μαθητής, ινδικής καταγωγής, επειδή σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας κατάφερε -μεταξύ άλλων να συλλαβίσει σωστά και την ελληνική λέξη «κοινωνία».

Ο Καρθίκ Νεμάνι (Karthik Nemmani) κατάφερε να συλλαβίσει σωστά, επίσης τις λέξεις «aver» (διαβεβαιώ) και «ankyloglossia» (αγκυλογλωσσία), αλλά πήρε την πρώτη θέση χάρη στην «κοινωνία».

 Έτσι, εκτός από το πολύ σημαντικό αυτό ποσό και το κύπελλο, ο μαθητής κέρδισε μερικές εγκυκλοπαίδειες και ένα βιβλιάριο αποταμίευσης με 2.500 δολάρια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 516 παιδιά, ηλικίας 8 έως 15 ετών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ σε διαγωνισμό του είδους.

Οι κανόνες επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ζητήσουν στοιχεία σχετικά με τη λέξη που πρέπει να συλλαβίσουν, ενώ μπορούν να ζητήσουν από τους κριτές να τοποθετήσουν τη λέξη και σε πρόταση.

Δείτε το απόσπασμα εδώ.

Αυτό ήταν και για σήμερα.

Μην ξεχνάτε να γίνετε μέλοι στην ομάδα μου Lovellen94 στο Facebook.Ακολουθήστε με στο twitter στην σελίδα μου Lovellen94.

Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και Like στα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.

Τα λέμε ξανά αύριο. Μέχρι τότε φιλάκια. 💋💋💋💋


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 πιο γλυκά, νεογέννητα ζώα που θα κλέψουν την καρδιά σου!

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

Οι 5 καλύτερες φωτογραφίες – οφθαλμαπάτες του κυκλοφορούν!