Ο Έλληνας που έφτιαξε πέτρινα Ιγκλού!!!!!!

Γεια σας....


Σήμερα θα σας γράψω για τον Έλληνα που έφτιαξε πέτρινα Ιγκλού στα 1.000 μέτρα υψόμετρο στα Τζουμέρκα και οι τουρίστες κάνουν ουρά

Σε μια γειτονιά στην Άρτα μπορείτε να μείνετε σε πέτρινα ιγκλού. To συγκρότημα Theasis Igloo αποτελείται από χαριτωμένα σπιτάκια στη θέση Συγγενά Κτιστάδων στο νομό Άρτας.

Το συγκρότημα αποτελείται από 4 αυτόνομες κατοικίες χτισμένες στη μέση μιας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, κάτω ακριβώς από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων. Πρόκειται για σπιτάκια που απ’ ότι φανερώνει και το όνομα τους μοιάζουν με ιγκλού.



Οι κατοικίες είναι στρογγυλές και πυραμοειδείς για την σωστή ροή της ενέργειας στον χώρο ενώ έχουν και γυάλινη οροφή που προσφέρει μαγική θεά στον έναστρο ουρανό.

Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα, τα οποία αφθονούν στη γύρω περιοχή, στην Άρτα και την Ήπειρο ολόκληρη.

Ο εσωτερικός χώρος των κατοικιών είναι κυκλικός και αυτόνομος και αποτελείται από το δωμάτιο, στη μέση του οποίου υπάρχει μια σόμπα ξύλου.



Ο ιδιοκτήτης, Νίκος Ζάψας, άφησε τη δουλειά του στην Άρτα, αγόρασε την 8 στρεμμάτων ορεινή έκταση πριν 9 χρόνια και μαζί με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε ένα από τα 4 σπίτια–ιγκλού.

«Ήταν όνειρο ζωής για εμένα και τη γυναίκα μου. Μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα ΟΠΑΧ και με πολλή προσωπική εργασία καταφέραμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα» λέει ο Ν. Ζάψας.



Αλλά γιατί Ιγκλού;

«Έμπνευση για την κατασκευή υπήρξε ένας προϊστορικός οικισμός στο Δεσπηλιό της Καστοριάς, όπου όλα τα σπίτια είχαν κυκλικό σχήμα και η εστία βρισκόταν στη μέση».



Ο κύριος Ζάψας με την οικογένεια του φροντίζουν ώστε πάντα να υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα, τα περισσότερα δικής τους παραγωγής. Το μέλι είναι άφθονο, καθώς οι ίδιοι είναι μελισσοκόμοι και μάλιστα την Άνοιξη και το καλοκαίρι οι καλεσμένοι τους μπορούν να μυηθούν στην τέχνη της μελισσοκομίας.

Μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί και χίλια δυο καλούδια βρίσκονται στη διάθεση των ενοίκων.



Ο κύριος Νίκος, ο ιδιοκτήτης είναι μάλιστα λάτρης της αστρονομίας και πολλές φορές ξενυχτά μαζί με τους καλεσμένους του, παρατηρώντας τα άστρα με τηλεσκόπιο. Τα Τζουμέρκα εξάλλου φημίζονται για την καθαρότητα του ουρανού τους, αφού δεν έχουν ίχνος φωτορρύπανσης.

Η υπέροχη φύση της περιοχής επιβάλει μεγάλους περιπάτους. Υπάρχουν πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, ενώ με έναν οδηγό βουνού η εξερεύνηση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.


Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:



Ο οικισμός των Κιστάδων χαρακτηρίζεται από πολλές ομορφιές. Προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στην επιβλητική κορυφή των Τζουμέρκων Στρογγούλα, ενώ οι γειτονικοί οικισμοί Τεόπελα και Χρίστοι, στις όχθες του Αράχθου αξίζουν επίσκεψης.











































Αυτό ήταν και για σήμερα.

Μην ξεχνάτε να γίνετε μέλοι στην ομάδα μου Lovellen94 στο Facebook.



Ακολουθήστε με στο twitter στην σελίδα μου Lovellen94.

Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και Like στα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.

Τα λέμε ξανά αύριο. Μέχρι τότε φιλάκια. 💋💋💋


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

Σε πληρώνουν για να μείνεις!!!!

Τα 10 μυστήρια και θρύλοι γύρω από τον «κρυφό» κόσμο των υπόγειων σιδηροδρόμων.