Τα 10 πιο περίεργα απαγορευμένα πράγματα του κόσμου!

Γεια σας για ακόμα μια μέρα.


Κάθε χώρα έχει και τα περίεργα της, είτε αυτά αφορούν τις συνήθειες τους, είτε ακόμη και το φαγητό τους. Ποια είναι όμως τα 10 πιο περίεργα όλου του κόσμου;

Αν σου φαίνονται παράξενοι οι νόμοι που έχουμε εδώ στην Ελλάδα τότε που να δεις το τι γίνεται σε διάφορες χώρες, όπως είναι η Κίνα και η Αυστραλία και δεν παραπονιέται κανένας!


Περίεργοι νόμοι ανά τον κόσμο που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε!

10. Γιασεμί – Κίνα.


Η Επανάσταση του Γιασεμιού στην Τυνησία κατάφερε να απομακρύνει ολοκληρωτικά το καθεστώς της χώρας, μέσω αιματηρών εκδηλώσεων. Αυτό ενέπνευσε και ορισμένους Κινέζους διαδηλωτές.

Και ποια ήταν η λύση που δόθηκε; Η κινεζική κυβέρνηση κατέστειλε τις διαδηλώσεις και απαγόρευσε το συγκεκριμένο λουλούδι. Έτσι το γιασεμί είναι παράνομο στην Κίνα, αλλά και όλα τα τραγούδια που το αναφέρουν, καθώς επίσης και γενικά η χρήση της λέξης.


9. Τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνες – Δανία.



Οι αρχές της Δανίας πιστεύουν ότι οι πολίτες καταναλώνουν πάρα πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, έτσι αποφάσισαν να απαγορεύσουν κάθε εμπλουτισμένο τρόφιμο στη χώρα.

Μερικά από αυτά είναι τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού, όπως τα crispies από νυφάδες ρυζιού, αλλά και το γάλα που περιέχει με βιταμίνη D.


8. Μάσημα τσίχλας – Σιγκαπούρη.



Από το 1992, η πώληση και φυσικά η χρήση της τσίχλας στη Σιγκαπούρη θεωρείται παράνομη. Ο νόμος αυτός δημιουργήθηκε για να κρατήσει τους δρόμους και τους δημόσιους χώρους τους καθαρούς.

Φαίνεται ότι η Σιγκαπούρη ήταν γεμάτη με χρησιμοποιημένες τσίχλες, οι οποίες κολλούσαν στα παπούτσια και τα ρούχα και αυτό εκνεύρισε τις αρχές τους.


7. Κίτρινα ρούχα – Μαλαισία.


Το 2011, η κυβέρνηση της Μαλαισίας απαγόρευσε το κίτρινο χρώμα στα ρούχα, γιατί όπως είπε ήταν το χρώμα μιας ομάδας ακτιβιστών της αντιπολίτευσης.

Η απόφαση ήταν ιδιαίτερα περίεργη, μιας και το κίτρινο είναι ένα βασιλικό χρώμα στη Μαλαισία και πολύ αγαπημένο τους καθώς συνήθως δείχνουν ωραίοι με αυτό.


6. Ημέρα των ερωτευμένων – Σαουδική Αραβία.



Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θεωρεί ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή με καθαρά ισλαμικές πεποιθήσεις.

Έτσι απαγόρευσε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με αυτή την γιορτή, καθώς και όλα τα κόκκινα πράγματα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως τα λουλούδια.


5. Western κουρέματα – Ιράν.



Οι περισσότερες ισλαμικές χώρες δεν τρελαίνονται και τόσο για το δυτικό πολιτισμό. Στην πραγματικότητα, προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους ανθρώπους τους μακριά από αυτή την επιρροή.

Επίσης, πιστεύουν ότι υπάρχουν μερικά κουρέματα και χτενίσματα που είναι απλά πάρα πολύ ευρωπαϊκά για τα γούστα τους. Η μοϊκάνα, τα καρφάκια και η κοτσίδα είναι παράνομα στο Ιράν.


4. Το Emo Style – Ρωσία.



Η ρωσική κυβέρνηση θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τάση είναι επικίνδυνη για τους εφήβους, ενθαρρύνοντας την αντικοινωνική συμπεριφορά, την κατάθλιψη και την αυτοκτονία.

Επίσης, το 2008, η Ρωσία απαγόρευσε την Goth και Emo μουσική, καθώς και όλα τα στυλ ένδυσης που σχετίζονται με αυτή την τάση.


3. Ταινίες ποpνό με μικρό στήθος – Αυστραλία.


Σύμφωνα με το ABC της Αυστραλίας, οι γυναίκες με το μικρό στήθος δεν είναι πραγματικές γυναίκες. Αν σου αρέσει να παρακολουθείς ταινίες ποpνό με γυναίκες με μικρό στήθος, σημαίνει ότι κρυφά αγαπάς και την παιδική ποpνογραφία.

Το ABC θεωρεί ότι το μικρό στήθος κάνει τις γυναίκες να φαίνονται σαν να είναι κάτω από 18. Ενώ δεν υπάρχει κανένας νόμος που να τους εμποδίζει να παρακολουθούν τέτοιες ταινίες, το ABC απέρριψε μια σειρά από τέτοιες ταινίες.


2. Οδήγηση για τις γυναίκες – Σαουδική Αραβία.


Σαουδική Αραβία έχει μια πατριαρχική κοινωνία όπου το ισλαμικό δίκαιο ορίζει με σαφήνεια τους ρόλους των δύο φύλων. Σίγουρα, δεν υπάρχει κανένας γραπτός νόμος ο οποίος να εμποδίζει τις γυναίκες να οδηγούν.

Αλλά και πάλι, καμία αρχή δεν εκδίδει άδειες οδήγησης για τις γυναίκες. Μέχρι στιγμής, η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κάνει κάτι τέτοιο.


1. Παιχνιδοκονσόλες – Κίνα.


Το 2000, η κινεζική κυβέρνηση σκέφτηκε τα παιδιά και τους νέους, ότι σπαταλούν πάρα πολύ χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και έτσι αποφάσισε να απαγορεύσει τις κονσόλες παιχνιδιών, ελπίζοντας ότι αυτό θα τους ενθαρρύνει να σπουδάσουν και φυσικά να εργαστούν σκληρότερα.

Πλέον, θεωρείται και βίαιο το περιεχόμενο αυτών των παιχνιδιών. Ο νόμος έχει περιορισμούς και για την κατασκευή και εμπορία τους.


Αυτό ήταν και για σήμερα.

Μην ξεχνάτε να κάνετε Like στην ομάδα μου Lovellen94 στο Facebook.

Ακολουθήστε με στο twitter στην σελίδα μου Lovellen94.

Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και Like στα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.

Τα λέμε ξανά αύριο. Μέχρι τότε φιλάκια. 💋💋💋

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

13 Περίεργες και αστείες στιγμές από όλο τον κόσμο!

Σε πληρώνουν για να μείνεις!!!!