Ήρθαν οι απόκριες!!!!!

Γεια σας!!!!!!!!!!!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για απόκριεσ 2018



Όπως γνωρίζετε εχτές άνοιξε το τριώδιο και ξεκίνησαν οι απόκριες.

Μια ερώτηση που όλοι είχαμε κάποια στιγμή είναι τι ακριβώς είναι το τριώδιο?
Το Τριώδιο είναι μία κινητή περίοδος, η οποία περιλαμβάνει:
  • τις τρεις εβδομάδες, από την Κυριακή του «Τελώνου και Φαρισαίου» έως την εβδομάδα της «Τυροφάγου». Αυτό το πρώτο διάστημα ονομάζεται αλλιώς «Απόκριες» και κορυφώνεται με την «Τρανή Αποκριά» ή αλλιώς την «Κυριακή των Αποκριών», ή την Κυριακή της «Τυροφάγου» ή «Τυρινής».
  • τη μεγάλη Τεσσαρακοστή , δηλαδή από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή πριν το Σάββατο Του Λαζάρου το Σάββατο του Λαζάρου
  • το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, καθώς επίσης και
  • τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει το Τριώδιο με τις Απόκριες και τα έθιμα των ημερών αυτών, με αποκορύφωμα τα καρναβάλια που λαμβάνουν χώρα την παραμονή και ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς. Ο εορτασμός των Αποκριών έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Προς τιμή του Θεού Διονύσου, οι πιστοί θέλοντας να τιμήσουν το Θεό του κρασιού, μεταμφιέζονταν σε «Σατύρους», ξεχύνονταν στους δρόμους και συμπεριφέρονταν προκλητικά. Μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αυτές οι παγανιστικές πρακτικές εξαπλώθηκαν και διατηρήθηκαν. Έτσι, αν και η άφιξη του Χριστιανισμού, σήμανε το τέλος πολλών παραδόσεων και εθίμων που σχετίζονταν με τον εορτασμό των θεών του Ολύμπου, ο εορτασμός των Αποκριών παρέμεινε.

Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ήθελα να είστε οι πρώτοι που θα δουν τη θα ντυθώ στα καρναβάλια. Παρακάτω θα ακολουθήσουν 3 εικόνες μπορείτε να μαντέψετε τη θα ντυθώ φέτος?
Αποτέλεσμα εικόνας για γαντια πριγκιπισσα για ενηλικεςΑποτέλεσμα εικόνας για ραβδί πριγκιπισσα για ενηλικες
Αποτέλεσμα εικόνας για τιάρα πριγκιπισσα για ενηλικες
Το καταλάβατε?? Εάν όχι, θα σας αποκαλύψω ότι θα ντυθώ πριγκίπισσα.  Εσείς τη θα ντυθείτε???

Κλείνοντας θα σας δώσω κάποιες συμβουλές για να μην έχετε κανένα απρόοπτο.

• Φορεσιές από εύφλεκτα υλικά αλλά και αιχμηρά αξεσουάρ κρύβουν κινδύνους παρά την αθώα τους μορφή και χρήση.
• Επειδή η ποιότητα των υφασμάτων ποικίλλει στις αποκριάτικες στολές, προτείνεται στους καταναλωτές και ειδικότερα στα παιδιά, να φορούν πάντα μέσα από αυτές, τα δικά τους ρούχα.
• Τα αποκριάτικα αξεσουάρ ειδικά στις παιδικές στολές να ελέγχονται προσεκτικά από τους γονείς για την αποφυγή πρόκλησης σωματικής βλάβης των παιδιών.
• Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σπρέι διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες και κάτω των 50ο C. Συνεπώς, να αποφεύγεται η έκθεσή τους στον ήλιο και η χρήση τους σε κλειστούς χώρους. Επικίνδυνη, είναι, επίσης η χρήση τους κοντά σε εύφλεκτα υλικά αλλά και η εισπνοή τους ή ο ψεκασμός στο πρόσωπο.
  • Τέλος, χρήση των σπρέι πρέπει να γίνεται μόνο από ενήλικες και όχι από μικρά παιδιά που δεν μπορούν να κατανοήσουν την επικινδυνότητα τους.

Αυτό ήταν και για σήμερα τα λέμε ξανά αύριο. Ελπίζω να μου πείτε και εσείς τη θα ντυθείτε της απόκριες. 

Καληνύχτα σας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

13 Περίεργες και αστείες στιγμές από όλο τον κόσμο!

Σε πληρώνουν για να μείνεις!!!!