Τα 15 πιο αστεία και παράξενα μνημεία του κόσμου.

Γεια σας.

Υπάρχουν μνημεία όπως η αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι αλλά υπάρχει και το άγαλμα του Ρόκυ Μπαλμπόα στη Σερβία αλλά και η Γιγάντια παραμάνα στο Σάν Φρανσίσκο. Ελάτε να δούμε τα 15 πιο αστεία αλλά και πιο παράξενα μνημεία του κόσμου..

1. Μια παραμάνα, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ.

Ένα γιγαντιαίο γλυπτό μιας.. παραμάνας βρίσκεται στο μουσείο de Young, στη Καλιφόρνια.


2. Το άγαλμα του κρεμασμένου, Πράγα, Τσεχία.

Ένα μπρούτζινο άγαλμα κρέμεται από ένα κτίριο αντιπροσωπεύοντας την πτώση του κομμουνισμού.


3. Το ψηλότερο σύστημα αρχειοθέτησης στο κόσμο, Βερμόντ, ΗΠΑ.

Κατασκευάστηκε το 2002 από τον τοπικό καλλιτέχνη Bren Alvarez. Πρόκειται στην ουσία για μια στοίβα από 11 μεταλλικά ντουλάπια αρχειοθέτησης, σε διάφορα χρώματα, κολλημένα μεταξύ τους.


4. Ένα κεράσι πάνω σε ένα κουτάλι, Μινεάπολη, ΗΠΑ.
Βρίσκεται στο Κήπο Γλυπτικής του Walker Art Center για περισσότερα από 20 χρόνια και αποτελεί κάτι σαν ορόσημο για την Μινεάπολη.


5. Τεράστιο μωρό, Ντέρμπισαιρ, Αγγλία.
Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο γλυπτό ενός μωρού επτά μηνών. Είναι έργο του καλλιτέχνη Marc Quinn, έχει τίτλο «Planet» και βρίσκεται στο Chatsworth House.


6. Μαγική βρύση, Τενερίφη, Κανάρια νησιά, Ισπανία.

Η μαγική βρύση φαίνεται να τροφοδοτείται με νερό από τον ουρανό. Η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά πιο πεζή. Αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω ενός διαφανούς σωλήνα στη μέση της στήλης του νερού που κρατά τη βρύση στη θέση της και ταυτόχρονα την τροφοδοτεί με νερό. Το νερό περνά μέσα από τη σωλήνα και και βγαίνει από την βρύση κρύβοντας αποτελεσματικά το σωλήνα από τα μάτια ενός παρατηρητή.


7. Το ανάποδο μνημείο Charles La Trobe, Μελβούρνη, Αυστραλία.

Το μοναδικό αυτό μνημείο βρίσκονταν τοποθετημένο στο κέντρο της Μελβούρνης μέχρι τον Ιούνιο του 2006. Τότε έπειτα από αντιδράσεις απομακρύνθηκε βρίσκοντας νέα στέγη στο Πανεπιστήμιο La Trobe.


8. Το παιδί που ουρεί στο συντριβάνι, Βρυξέλλες, Βέλγιο.
Το άγαλμα του μικρού αγοριού που ουρεί αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο γνωστό ορόσημο των Βρυξελλών. Τι αναπαριστά; Κάποιοι λένε ότι κατασκευάστηκε για να τιμήσει ένα νεαρό ηγέτη ο οποίος ήταν γνωστός επειδή ουρούσε τους εχθρούς. Άλλοι πιστεύουν ότι τιμά ένα χαμένο νεαρό αγόρι που βρέθηκε, ενώ ουρούσε στο δρόμο, ενώ ένας τρίτος θρύλος αναφέρεται σε ένα μικρό αγόρι που έσωσε την πόλη από τον κίνδυνο πυρκαγιάς σβήνοντας τις φλόγες με τα ούρα του.


9. Το συντριβάνι των αρετών, Νυρεμβέργη, Γερμανία.
Το 1589, ο σιδεράς Benedikt Wurzelbauer, ολοκλήρωσε την δημιουργία του Tugendbrunnen. Το μνημείο η κατασκευή του οποίου του ανατέθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, είχε ως στόχο να καταδείξει το ανάστημα της σε όλο τον κόσμο.


10. Μνημείο Le Tour de France, Γαλλία.

Στην εθνική οδό μεταξύ Tarbes και Pau, σε ένα χώρο ανάπαυσης που ονομάζεται l’Aire des Pyrénées, βρίσκεται αυτό το πολύ ιδιαίτερο μνημείο. Ονομάζεται «Le Tour de France dans les Pyrénées» έχει ύψος 18 μέτρα και κατασκευάστηκε το 1995 από οξείδιο του αργιλίου και χάλυβα.


11. Δέντρο από φωτεινούς σηματοδότες, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.


Σχεδιασμένο από τον Pierre Vivant, το «Tree Light Traffic» αποτελείται από 75 σειρές φωτεινών σηματοδοτών.


12. Ο καρχαρίας του Headington, Οξφόρδη, UK.


Ο καρχαρίας του Headington, είναι ένας καρχαρίας 7,5 μέτρων που μοιάζει σαν να πέταξε και να προσγειώθηκε με το κεφάλι σε μια στέγη. Ο Bill Heine, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, σχεδίασε το καρχαρία σε ανάμνηση της ρίψης της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι.


13. Ο αντίχειρας, Παρίσι, Γαλλία.

Το «Le pouce» (ο αντίχειρας), είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία του διάσημου Γάλλου γλύπτη César Baldaccini. Σχεδιασμένο το 1965, το γλυπτό ζυγίζει 18 τόνους και είναι 12 μέτρα ψηλό.




14. Το μνημείο του πέους, Changchun, Κίνα.


Βρίσκεται σε ένα πάρκο στην πόλη Changchun στη βόρεια Κίνα και με ύψος 9 μέτρα είναι με βεβαιότητα το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο. Κατασκευάστηκε για να τιμηθεί ο ήρωας Shaman, Ewenki, ο οποίος δώρισε ένα τοτέμ πέος σε μια αδίστακτη γυναίκα, λέγοντάς της να σέβεται τους άνδρες και να μην τους σκοτώνει κατά βούληση.

15. Το μνημείο του Ρόκυ Μπαλμπόα στη.. Σερβία.

Οι κάτοικοι του χωριού Zitiste, που βρίσκεται στη Σερβία, αποφάσισαν να κάνουν το χωριό τους γνωστό σε όλο το κόσμο κατασκευάζοντας ένα γιγάντιο άγαλμα του.. Ρόκυ Μπαλμπόα. Για να το κάνουν και πιο επίσημο ίδρυσαν και σύλλογο με όνομα Ρόκυ Μπαλμπόα Zitiste. Υπάρχει και λογική πίσω από την τρέλα τους: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια νέα εικόνα του χωριού μας … Σκεφτήκαμε πολύ και σκληρά για αυτό που θα εκπροσωπήσει τη νέα εικόνα μας και καταλήξαμε στον Ρόκυ Μπαλμπόα. Είναι ένας χαρακτήρας που ποτέ δεν τα παρατάει. Ακόμα και όταν φαίνεται ότι χάνει, σηκώνεται και κερδίζει.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

13 Περίεργες και αστείες στιγμές από όλο τον κόσμο!

Σε πληρώνουν για να μείνεις!!!!