Πωλήθηκε το μυστικό της ευτυχίας....

Γεια σας...

σήμερα θα σας γράψω για πόσα εκατομμύρια πωλήθηκε το μυστικό της επιτυχίας. 


Τα δύο χειρόγραφα σημειώματα του «πατέρα» της θεωρίας της σχετικότητας, που είχαν δοθεί ως φιλοδώρημα σε Ιάπωνα αγγελιοφόρο το 1922, πουλήθηκαν σε δημοπρασία στην Ιερουσαλήμ.

Στην τιμή του 1,56 εκατομμύρια δολαρίων (1,33 εκατομμύρια ευρώ) πουλήθηκαν δύο χειρόγραφα σημειώματα του Άλμπερτ Αϊνστάιν, στα οποία περιέγραφε το μυστικό της ευτυχίας, πριν από 95 χρόνια.

Ο σπουδαίος Γερμανός φυσικός, διάσημος τότε για τη διατύπωση της θεωρίας της σχετικότητας, είχε δώσει τα δύο σημειώματα σε έναν Ιάπωνα αγγελιοφόρο (σαν τον σημερινό κούριερ) στο Τόκιο το 1922, ως φιλοδώρημα για μία παράδοση που τού είχε γίνει, καθώς δεν είχε χρήματα πάνω του.

Τότε ήταν που ο Αϊνστάιν είχε πληροφορηθεί ότι κέρδισε το Νόμπελ Φυσικής, ενώ ταξίδευε προς την Ιαπωνία για διάλεξη και, όπως είπε στον αγγελιοφόρο, εάν ήταν τυχερός, κάποια στιγμή, αυτά τα σημειώματα θα αποκτούσαν μεγάλη αξία.
Στο ένα από τα σημειώματα, που είναι γραμμένο σε χαρτί με το λογότυπο του Imperial Hotel, καταγράφεται το μυστικό του για ευτυχισμένη ζωή. «Μία ήσυχη και σεμνή ζωή, θα φέρει περισσότερη ευτυχία από την αναζήτηση της επιτυχίας και τη διαρκή αναστάτωση που έρχεται μαζί της», είχε γράψει.

Στο δεύτερο σημείωμα, σε λευκό χαρτί, ο «θείος Άλμπερτ» γράφει: «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει διέξοδος», μία φράση η οποία αποδίδεται στον Λένιν.

«Ίσως, εάν έχεις τύχη, αυτά τα σημειώματα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα απλό φιλοδώρημα», τού είπε τότε ο διάσημος φυσικός, όπως δήλωσε ο πωλητής των σημειωμάτων, συγγενής του Ιάπωνα αγγελιαφόρου, που ζει στο Αμβούργο.

Οι τελικές προσφορές και για τα δύο σημειώματα ήταν πολύ υψηλότερες από τις εκτιμώμενες τιμές πριν από τη δημοπρασία, που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ, ενώ ο αγοραστής θέλησε να παραμείνει σε καθεστώς ανωνυμίας.

Η αυθεντικότητα των άγνωστων μέχρι σήμερα σημειωμάτων αυτών, πιστοποιήθηκε από τον οίκο Winner's. Δεν έχουν επιστημονική αξία, αλλά μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση των προσωπικών σκέψεων του Αϊνστάιν, το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο της ευφυΐας, σύμφωνα με τον Ρόνι Γκρος, υπεύθυνο για τη μεγαλύτερη συλλογή αρχείων του Γερμανού φυσικού στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.


Μην ξεχνάτε να γίνετε μέλοι στην ομάδα μου Lovellen94 στο Facebook.

Ακολουθήστε με στο twitter στην σελίδα μου Lovellen94.

Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και Like στα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.

Τα λέμε ξανά αύριο. Φιλάκια💋💋💋💋.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 πιο γλυκά, νεογέννητα ζώα που θα κλέψουν την καρδιά σου!

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

Οι 5 καλύτερες φωτογραφίες – οφθαλμαπάτες του κυκλοφορούν!