Τρεις αλήθειες που δεν γνωρίζουμε για την σοκολάτα..

Γεια σας.


Σήμερα σκέφτηκα να σας γράψω για τρεις αλήθειες που ίσως δεν γνωρίζουμε για την σοκολάτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για σοκολάτα



Ξεκινάμε?

1. Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, αλλά όχι και τη σοκολάτα.
 Κι όμως, μπορούσε. Το 1494, ενώ προετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ευρώπη, οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής τού προσέφεραν κόκκους κακάο. Για εκείνους, ήταν το ίδιο πολύτιμοι με τον χρυσό, αφού τους χρησιμοποιούσαν ως νόμισμα. Για λόγους ευγένειας, ο Χριστόφορος Κολόμβος πήρε τους κόκκους, αλλά μόλις οι ντόπιοι γύρισαν τις πλάτες τους, τους έριξε στη θάλασσα, γιατί νόμιζε ότι επρόκειτο για περιττώματα αιγών. Έπρεπε, λοιπόν, να περιμένουμε τον Ισπανό Hernán Cortés να φέρει τη σοκολάτα στην Ευρώπη το 1528.



2. Η σοκολάτα παραλίγο να σκοτώσει τον Γουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος τη λάτρευε.    Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί είχαν φανταστεί να τού σερβίρουν σοκολάτα για να τον δολοφονήσουν. Ο Τσώρτσιλ ήταν πολύ λαίμαργος, έτσι οι Ναζί σκέφτηκαν ότι θα ήταν εύκολο. Είχαν δημιουργήσει λοιπόν μια ράβδο σοκολάτας γεμάτη με εκρηκτικά και θα είχε ανατιναχτεί όταν ο Τσώρτσιλ έσπασε ένα τετράγωνο σοκολάτας, με ένα μεταλλικό πώμα στο εσωτερικό. Ευτυχώς, ο μηχανισμός δεν λειτούργησε.



3. Η καλτ σκηνή στο ντους από την ταινία «Ψυχώ» του Χίτσκοκ, ήταν… σοκολατένια
 Tη στιγμή που η όμορφη ξανθιά Τζάνετ Λη δολοφονείται με μαχαίρια υπό τον ήχο μιας φρικτής μουσικής, αίμα ρέει στο ντους... αλλά, για να φαίνεται πιο αληθινό, ο Χίτσκοκ χρησιμοποίησε υγρή σοκολάτα. Η ταινία ήταν ασπρόμαυρη, επομένως δεν υπήρχε πρόβλημα χρώματος. Ο σκηνοθέτης πίστευε ότι η σοκολάτα ήταν πιο ρεαλιστική από την κέτσαπ ή το ψεύτικο αίμα. Όσο για τους θορύβους των μαχαιριών που μπήγονταν στο θύμα, αυτοί προέρχονταν από χτυπήματα σε ένα καρπούζι.


Αυτό ήταν και για σήμερα.

Μην ξεχνάτε να γίνετε μέλοι στην ομάδα μου Lovellen94 στο Facebook.

Ακολουθήστε με στο twitter στην σελίδα μου Lovellen94.

Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και Like στα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.


Τα λέμε ξανά αύριο. Μέχρι τότε φιλάκια. 💋💋💋💋


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

Σε πληρώνουν για να μείνεις!!!!

Τα 10 μυστήρια και θρύλοι γύρω από τον «κρυφό» κόσμο των υπόγειων σιδηροδρόμων.