10 Πράγματα που βρέθηκαν στη φύση και είναι τρομακτικά!

Γεια σας για ακόμα μια υπέροχη μέρα.


Η φύση είναι πολύ όμορφη και ταυτόχρονα περίεργη. Μπορείς να βρεις τοπία που νομίζεις ότι υπάρχουν στα παραμύθια. Μπορεί όμως να βρεις και μέρη ή πλάσματα που πίστευες ότι υπάρχουν μόνο σε ταινίες τρόμου. Αυτή είναι όμως η μαγεία που έχει, να σε ξαφνιάζει είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα.

Σήμερα δυστυχώς θα σας δείξω τα περίεργα με την κακή έννοια. Μπορεί να έχεις δει διάφορα περίεργα της φύσης σε ντοκιμαντέρ ή σε φωτογραφίες στο ίντερνετ. Αν όμως δεν έχετε δει ποτέ κάτι παρόμοιο, τότε ετοιμαστείτε να δεις μερικά αρκετά περίεργα πράγματα.


1. Ψάρι με ανθρώπινα δόντια.




Αν νομίζεις ότι ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός ζωντανός οργανισμός που έχει αυτή την οδοντοστοιχία, τότε είσαι γελασμένος. Το συγκεκριμένο ψάρι που βρέθηκε έχει παρόμοια οδοντοστοιχία με τον άνθρωπο. Βρήκαν ότι το βοηθάει στην επεξεργασία της πολύ περίπλοκης διατροφής τους, καθώς ανακάλυψαν ότι είναι παμφάγο.


2. Σαρανταποδαρούσα προστατεύει τα μικρά της.



Αν σηκωνόσουν μια μέρα και έβλεπες κάτι παρόμοιο μέσα στο σπίτι σου, σίγουρα δε θα ήταν καθόλου καλή μέρα. Μπορείς να φανταστείς το μέγεθος αυτού του πράγματος να περπατάει μέσα στο σπίτι σου. Δεν είναι καθόλου καλή εικόνα για κανένα. Δεν είναι κάτι που θα ήθελες να κυκλοφορεί στο σπίτι σου μέσα στην νύχτα.


3. Περίεργος σχηματισμός λάβας.



Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι βρήκαν την είσοδο για τον κάτω κόσμο. Το σχέδιο που έχει πάρει η λάβα μοιάζει με σώματα καταραμένων. Βρέθηκε στην Χαβάη και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι οι πύλη της κόλασης.


4. Αθάνατος βάτραχος.




Μία παρέα βρήκαν έναν αποξηραμένο βάτραχο στο έδαφος. Σκέφτηκαν να του ρίξουν λίγο νερό για να τον επαναφέρουν στην ζωή. Το περίεργο δεν είναι το τι σκέφτηκαν αλλά το ότι λειτούργησε. Σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχει ένα αμφίβιο γνωστό ως «ξύλινος βάτραχος» που ο ίδιος παγώνει και πεθαίνει, ενώ στη συνέχεια επανέρχεται στη ζωή.


5. Παράσιτο.




Ένα παράσιτο γνωστό ως Cymothoe exigua. Είναι σκληρό σαν μέταλλο και πολύ τρομακτικό. Αυτό το μικρό σφάλμα θα σέρνεται μέσα από τα βράγχια ενός ψαριού, θα τρώει τη γλώσσα του και στη συνέχεια θα την αντικαθιστά. Το National Geographic το χαρακτηρίζει ως «καταπληκτικό» παράσιτο.


6. Μίμος φιδιού.



Η συγκεκριμένη κάμπια μιμείται το φίδι και το χρησιμοποιεί σαν άμυνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς τους είδους, αυτές οι κάμπιες διπλώνουν τα πόδια τους μέχρι να μοιάζουν εντελώς με φίδι.


7. Περίεργο σκουλήκι.




Αυτό το σκουλήκι θυμίζει περισσότερο σε κάτι προϊστορικό. Δυστυχώς όμως δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά στο παρόν. Βρέθηκε κοντά στα νερά της Ανταρκτικής και του Νότιου Ωκεανού. Η ονομασία του είναι Eulagisca gigantea και ανήκει στην οικογένεια «bristle worms» ή στα ελληνικά, σκουλήκια με τρίχες.


8. Κρυμμένο καβούρι.




Με την πρώτη ματιά μπορεί να νομίζεις ότι αυτό που βλέπεις είναι αράχνη. Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς είναι ένα καβούρι ερημίτης και χρησιμοποιεί το κεφάλι μιας κούκλας για κέλυφος.


9. Αράχνη με 6 πόδια.



Αυτή η αράχνη δεν έχει 8 πόδια όπως όλες οι υπόλοιπες που ξέρουμε. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι αράχνη. Είναι ένα είδος πεταλούδας χωρίς φτερά και είναι γνωστό ως Penicillidia. Δεν θα δεις εύκολο κάτι τέτοιο καθώς τους αρέσει να βρίσκονται μαζί με νυχτερίδες. Μόλις πάνε πάνω στη γούνα μιας νυχτερίδας δεν κινούνται ξανά.


10. Φίδια χωρίς δέρμα.




Μπορεί τα φίδια να είναι ανατριχιαστικά από μόνα τους. Δεν περίμενα να μπορούν να γίνουν πιο ανατριχιαστικά. Αυτό το πίστευα μέχρι να δω αυτή την εικόνα με φίδια τα οποία δεν έχουν δέρμα. Δεν μπορώ να σταματήσω να ξύνομαι κάθε φορά που τα βλέπω.


Αυτό ήταν και για σήμερα.

Μην ξεχνάτε να γίνετε μέλοι στην ομάδα μου Lovellen94 στο Facebook.

Ακολουθήστε με στο twitter στην σελίδα μου Lovellen94.

Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και Like στα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.

Τα λέμε ξανά αύριο. Μέχρι τότε φιλάκια. 💋💋💋

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

Σε πληρώνουν για να μείνεις!!!!

Τα 10 μυστήρια και θρύλοι γύρω από τον «κρυφό» κόσμο των υπόγειων σιδηροδρόμων.