Ο Άρης θα βρεθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη σήμερα!!!

Γεια σας για ακόμα μια μέρα....




Σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου ο Άρης θα βρεθεί πολύ κοντά στη γη και θα είναι ο φωτεινότερος τα τελευταία 15 χρόνια, αφού τελευταία φορά που γίναμε μάρτυρες του φαινομένου ήταν το 2003

Η επόμενη φορά που ο πλανήτης Άρης θα περάσει τόσο κοντά από τη γη και θα είναι τόσο φωτεινός είναι το 2035.

Ο Άρης και η Γη κινούνται με ελλειπτικές τροχιές γύρω από τον Ήλιο σε διαφορετικές αποστάσεις από το άστρο μας και με διαφορετικές ταχύτητες. Σχεδόν κάθε δύο χρόνια, οι δύο γειτονικοί πλανήτες και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται ενώ η γη βρίσκεται ανάμεσά τους. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «αντίθεση» στην αστρονομία και φέτος συνέπεσε την ίδια μέρα με την θεαματική ολική έκλειψη Σελήνης στις 27 Ιουλίου.

Ο Άρης θα βρεθεί στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη στις 10:50 ώρα Ελλάδας στις 31 Ιουλίου. Εκείνη τη στιγμή ο πλανήτης θα είναι διακριτός έχοντας ένα σχεδόν κόκκινο χρώμα σε απόσταση περίπου 57,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

Βέβαια, παρά την κοντινή απόσταση που θα χωρίσει τη γη από τον πλανήτη Άρη, δε θα δούμε να επαναλαμβάνεται το ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2003, όταν ο κόκκινος πλανήτης είχε βρεθεί σε απόσταση μόλις 55,8 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη. Να αναφέρουμε, ότι το 2003 αυτή η απόσταση σήμαινε την κοντινότερη επαφή των δυο πλανητών τα τελευταία 60.000 χρόνια.

Όταν ο Άρης ευθυγραμμίζεται με τη Γη, αλλά ο Ήλιος βρίσκεται ανάμεσά τους, τότε υπάρχει η μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη, περίπου στα 401 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Η μέση απόσταση μεταξύ των δυο πλανητών υπολογίζεται στα 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Για τους επόμενους δυο μήνες, μέχρι και της 7 Σεπτεμβρίου, ο Άρης θα λάμπει πιο έντονα από ό,τι ο Δίας στον ουρανό της Γης και θα αποτελέσει το τέταρτο φωτεινότερο αντικείμενο μετά τον Ήλιο, τη Σελήνη και την Αφροδίτη.

Ο Άρης, που είναι όσο η μισή Γη σε μέγεθος και βρίσκεται πολύ μακρύτερα από ότι το φεγγάρι, θα φαίνεται είναι ορατός στον ουρανό αλλά σχεδόν 75 φορές μικρότερος σε σχέση με τη Σελήνη.



Αυτό ήταν και για σήμερα.

Μην ξεχνάτε να κάνετε Like στην ομάδα μου Lovellen94 στο Facebook.

Ακολουθήστε με στο twitter στην σελίδα μου Lovellen94.

Επίσης μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και Like στα βίντεο που ανεβάζω στο Youtube.

Τα λέμε ξανά αύριο. Μέχρι τότε φιλάκια. 💋💋💋

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου!!!!

13 Περίεργες και αστείες στιγμές από όλο τον κόσμο!

Σε πληρώνουν για να μείνεις!!!!